©tinmen&thetelephone
Promo!
Apps & Jazz Sm.art Lab @ Muziekgebouw aan t IJ

Screen Shot 2014-04-15 at 12.53.47
Apps & Jazz

Op woensdag 23 april geven Lucas Dols en Tony Roe (van Tin Man and the Telephone) een muzikale interactieve presentatie. Ze laten zien hoe ze apps inzetten in hun eigen creatieve proces, hun optredens en de verkoop van hun albums. Een uniek kijkje in de keuken van Nederlands leukste Jazz trio!

Tin Man and the Telephone is een jong Jazz trio dat new media helemaal heeft omarmd. Met hun app geven ze hun publiek een unieke inkijk in het creatieve proces dat het maken van een muziekstuk doorloopt. Op spectaculaire wijze maken ze hun optredens interactief door live te reageren op de input die het publiek geeft via de app. De pianist chat bijvoorbeeld door middel van zijn keyboard en groot scherm met het publiek waardoor muziektonen direct in woorden worden omgezet. Hun app geeft het publiek invloed op het optreden.

Apps voor muzikanten is onderdeel van Sm.art Lab

Hoe kunnen apps het werkproces van kunstenaars verbeteren en het creatieve proces bevorderen? Bij veel kunstenaars is de app nog niet doorgedrongen. Toch zijn er genoeg technische ontwikkelingen die bij kunnen dragen aan het creatieve proces. Tijdens het inpire programma organiseren we vijf workshops voor kunstenaars en designers.

Voor de workshops zullen we mensen uit het vak uitnodigen die al spraakmakend bezig zijn met apps en technologie. Ze delen hun kennis en ervaring op het gebied van technologie en apps met de kunstenaars die de workshops volgen.


SHOW INFO:


Location: Amsterdam, NL,
Show start: 22 Apr 2014, 10:00 PM,
LOCAL TIME (GMT +00:00)
Show duration: 90 min.